Szombathelyi látnivalók, kirándulás | Szombathely: szállás
NYUGAT-DUNÁNTÚL
   Látnivalók
   Fürdőhelyek
   Kirándulóhelyek
   Városok
   Hotelek
LÁTNIVALÓK
   Budapest
   Dunakanyar
   Közép-Dunántúl
   Balaton
   Nyugat-Dunántúl
   Dél-Dunántúl
   Dél-Alföld
   Észak-Alföld
   Észak-Magyarország
 

Fotó: szombathely.hu
NYUGAT-DUNÁNTÚL
top7látnivaló: Szombathely
 
1. Világi és szakrális jellegű látogatóközpont idézi Szent Márton emlékét, aki 316-ban egy római katona gyermekeként a pannóniai Savariában, Szombathelyen látott napvilágot – később Tours városának püspökeként vált ismertté a keresztény világ előtt, a templom a hagyomány szerint a szent szülőháza fölé épült. 
 
2. A Gyöngyös-patak partján fekvő Kámoni botanikus kert az év minden szakában szépséges látnivalókban gazdag, de legkedveltebb a május, a Rhododendronok virágzási ideje – környékén remek szállások közül választhat magának az utazó.  
 
3. A Gothard obszervatórium Európa egyetlen tematikus csillagászati szakgyűjteménye, az előző századforduló európai színvonalú asztrofizikai kutatásainak eszközeit és eredményeit, csillagászati felfedezéseit tárja a látogatók elé multimédiás, interaktív formában.
 
4. A Vasi Múzeumfalu a megye hajdani paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be 27 településről megmentett és idehozott 43 építmény által, őshonos magyar háziállatfajtákkal, etnobotanikai kerttel, hagyományőrző programokkal. 
 
5. A Papi szeminárium barokk épületegyüttesében működött a város első nyomdája, az emeletén található Egyházmegyei Könyvtár díszes termeiben 80.000 kötetet őriznek, köztük értékes középkori kódexeket és különleges ősnyomtatványokat.
 
6. A Történelmi Témapark építményei és eszközei az ókori tudomány és a technika csodáit, az ókorban felismert és hasznosított tanokat elevenítik meg működő és kipróbálható eszközök által: csigasorok, emelőgépek, limes torony, harci kocsik és fegyverek teszik emlékezetessé az interaktív látogatást.
 
7. A város zöldövezetének egyik gyöngyszeme a Csónakázótó, szomszédságában a megújult Tófürdő várja a hűsölni vágyókat, ugyanitt  a műjégpálya november közepétől február végéig üzemel, de van a városban fedett uszoda és termálfürdő is, miként jó szállodák és panziók közül is lehet választani.
 
Képek és információk: szombathely.hu
 

 

nyugat-dunántúli HOTELEK
HOTELEK
   Wellness hotelek
   Hegyvidéki hotelek
   Balatoni hotelek
   Borhotelek
   Gyógyszállodák
   Konferencia hotelek
   Online segítség...
   Városi hotelek
top útleírások:   top hotelajánlatok:   top7hungary.com
Balatonfüred Miskolc-Tapolca wellness hotelek RépceGold Impresszum
Bükfürdő Siófok kastélyhotelek Ráckeve KékDuna Site Map
Eger Sárvár budapesti hotelek Danubius Héviz Felhasználási feltételek
Hajdúszoboszló Budapest hegyvidéki hotelek Zalakaros KarosSpa Partnerek
Hévíz Zalakaros balatoni hotelek Mór Hétkúti Wellness Fotóvásárlás: allposters.com
         
top7hungary.com: internetes utazási magazin. Budapest, Balaton és Magyarország kiemelten. Minden, ami utazás-útleírások, látnivalók, gyógyfürdők, wellness hotelek, wellness hétvégék, belföldi utazási és nyaralási ajánlatok, szállodák, szállások | online szálláskeresés és szállásfoglalás | belföldi utak, programajánlatok